Viber

Viber voor iPhone

Gratis bellen en chatten via 3G en WiFi

Met Viber (video)bel en sms je gratis met iedereen die de app ook op zijn of haar mobieltje heeft geïnstalleerd.

Lees de volledige beschrijving

VOOR

 • Erg gemakkelijk te gebruiken
 • Laat je weten welke van je contacten Viber al gebruiken
 • Goede gesprekskwaliteit
 • Stickers en emoticons
 • Groepberichten met maximaal 100 mensen
 • Hold and talk-functie

TEGEN

 • Het kan zijn dat je vrienden moet overtuigen om over te stappen naar Viber

Excellent
9

Met Viber (video)bel en sms je gratis met iedereen die de app ook op zijn of haar mobieltje heeft geïnstalleerd.

Wat kun je doen met Viber?

Viber werkt op eenzelfde manier als Skype. Met VoIP (video)bel je gratis met andere Viber-gebruikers via 3G of WiFi. Ook worden gratis tekstberichten ondersteund. Net als bij WhatsApp Messenger wissel je korte berichtjes uit met vrienden die de app ook hebben.

De interface heeft veel mogelijkheden om je chat op te fleuren. Zo stuur je foto's en video's, deel je je locatie, voeg je emoticons toe en heb je keuze uit een heleboel stickers om in het gesprek te gebruiken.

De achtergrond van het berichtenscherm pas je naar je eigen smaak aan met een foto uit je bibliotheek. De persoon waarmee je praat zien je achtergrond trouwens niet.

Gebruik je Viber ook op je desktop (Windows of Mac) dan synchroniseer je deze met je smartphone. Je berichten en geschiedenis worden volledig gesynchroniseerd en je kunt zelf live gesprekken doorzetten van je telefoon naar je desktop. Je gebruikt Viber tegelijkertijd op je tablet of telefoon.

Viber heeft ook een zogenaamde 'Hold & Talk', waarmee je in real time gesproken berichten verstuurt. Deze functie werd populair gemaakt door apps als Voxer en Zello en is ook aan WhatsApp toegevoegd. Het is leuk om mee te spelen en geeft een nieuwe dimensie aan je chats.

Hoe gebruik je Viber

In tegenstelling tot Skype hoef je je niet te registreren bij Viber om de app te gebruiken. Je voert je telefoonnummer in en ontvangt dan een sms'je met een code. Die voer je weer in in Viber en dat is het. Je hoeft je hierna nooit meer aan te melden.

Al je contacten worden automatisch geïmporteerd. Het logo van Viber verschijnt naast je contacten die de app ook al gebruiken. Vervolgens klik je op hun naam om ze gratis te bellen, waar ter wereld je ook bent. Het maakt ook niet uit welke telefoon ze gebruiken; Viber-loze contacten kun je ook gewoon bellen vanuit de app, hier worden uiteraard wel gewoon belkosten voor berekend.

De interface van Viber is erg duidelijk en het is gemakkelijk om de app te gebruiken. Wat extra mogelijkheden zouden wel fijn zijn, zoals bijvoorbeeld videobellen of conference calls. Door de push-berichten mis je nooit een gesprek.

De gesprekskwaliteit is over het algemeen erg goed, zelfs beter dan bij Skype. Natuurlijk wordt het nooit zo goed als bij een 'echt' mobiel gesprek. 

Onze mening

Viber is de perfecte chat-app voor je mobiel. Het ziet er geweldig uit, laat je gemakkelijk en gratis chatten met je vrienden en is erg leuk om te gebruiken.

Meeste downloads Sociaal & Communicatie voor iphone

Viber

Download

Viber 10.4

Beoordelingen about Viber

 • door Anonymous

  Gebruik viber ambia niet gratis?. Gebruik Viber in Gambia zou niet gratis zijn. Bellen vanuit Gambia naar Nederland met Viber. Kan iemaMeer

 • door Anonymous

  Viber. Ik heb viber geïnstalleerd, als ik een bericht stuur komt het terug in de gewone sms hoe kan dit, ik heb mijn twijfel alleen of Meer

×